recept uientaart
In Ierland eten ze graag Uientaart.
Hier kun je lezen hoe de Uientaart gemaakt wort:
Eerst de ajuinen laten stoven, maar NIET laten kleuren. Dan peper en zout toevoegen naar smaak. Maak een mengeling van de eieren en de room, voeg weeralom peper en zout toe. Neem de multiflex tartelette snijder van Tupperware en snijd met de grote kant 6 vormpjes uit, die passen perfect in de multifles tartelette. Met de kleinere kant van de tartelette snijder, snijdt u 6 kleinere vormpjes, deze dienen als deksel! Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht). Meng ondertussen de ajuinen samen met het eieren-roommengsel en doe het bladerdeeg in de vormpjes. Zet de multiflex tartelette op een rooster en vul het mengsel in de vormpjes. Snijd uit elk dekseltje twee "oogjes" aan weerskanten en leg deze bovenop elk taartje.
Voor als je allergie hebt zijn hier de ingredienten:
- 1 kilo ajuinen (uien)
- een scheutje olijfolie
- 3 eieren
- een klontje boter
- 2 rollen bladerdeeg
- 250 mililiter room
